Jaarthema 2018-2019

‘Kennis maken’

Allereerst wil ik beginnen om Lex heel erg te bedanken voor een verrassend en goed georganiseerd Rotaryjaar! Ik weet zeker dat ik deze dank namens iedereen uitspreek. Heel erg bedankt!

Ter voorbereiding op mijn jaar zat ik te denken, wat is geheim van dit goed georganiseerde en bijzondere jaar?

Na heel wat jaren als secretaris, is mij het één en ander opgevallen bij de voorzitters…je ziet in hun manier van voorzitten altijd aspecten terug van hun beroep/branche waarin ze werkzaam zijn terug.

– Nel: onderwijs: goed georganiseerd maar mail over te lage attendance

– Peter Bon: bedrijfsleven: weet van aanpakken en vanuit de duurzaamheid, altijd energie om iets voor de club te betekenen.

– René: communicatie: altijd een luisterend oor bij goede ideeën en eindigt het gesprek dan, heel fijn, als je dat nu even uitwerkt 😉

– Cecilia: verloskunde: met ontzettend veel zorg een jaar voorgezeten

– Lex: Wat kan ik opsteken van dit mooie jaar van Lex?

Waarschijnlijk moet je zo’n Rotaryjaar organiseren toch aanpakken al ware het een nieuwe serie. Bij de volgende aspecten zie ik overeenkomsten.

Het script is mijn ogen mijn thema en het daarbij behorende programma.

Ik kan dan nu ook wel verklappen wat mijn thema is:

Kennis maken òf kennis maken

En daarmee bedoel ik dat we als club meer kennis vergaren maar ook kennis maken met geïnteresseerde in de Rotary (potentieel nieuwe leden), kennis maken met mensen die nog relatief kort in de Haarlemmermeer wonen zoals Hussam en Masoud en hun families, maar ook de mensen van de Aanloop met nieuwe ervaringen laten kennis maken. Samengevat dat script komt wel goed!

Mijn casting loopt ook al, volgende week dinsdag 10 juli, ga ik jullie vertellen wie welke rol gaat vervullen.

Natuurlijk heb ik ook nog over locatie gedacht…los van onze vaste stek de Rustende Jager.

Lex, jij hebt mij eens verteld dat bijvoorbeeld RTL niet wilde dat je te veel buitenlocaties in Moordvrouw moest verwerken vanwege de financiën. Nou dat is bij onze club niet veel anders…

Ineke, onze zeer gewaardeerde penningmeester houdt, heel terecht, een oogje in het zeil bij onze activiteiten op locatie, al is het alleen al om de drankjes.

Met deze voorbereiding denk ik dat ik op de draaidagen (op de dinsdagmiddagen) alleen nog wat hoef bij te sturen en dat het een mooi jaar wordt!

Nu zie ik een aantal van jullie nog ietwat achterdochtig kijken…wat gaan we dit jaar van haar beroepsachtergrond terugzien? Maar wees niet bevreesd…de tijd van even doorbijten en afzien is allang voorbij en als het tegenwoordig echt nodig is, hebben we altijd nog lachgas.

Esther Haring

Voorzitter 2018-2019