Kerstoptreden van stichting De Aanloop

Op dinsdag 19 december 2017 hebben 12 leden van stichting De Aanloop een prachtige voorstelling gegeven voor andere leden van de stichting, vrijwilligers, familie en vrienden. Ook waren leden en partners van twee Rotaryclubs uit de Haarlemmer aanwezig. Kortom de zaal zat nagenoeg vol.

In de zaal aangekomen zagen wij op het toneel een hele rij stoelen staan. En toen kwam Rieneke van Nunen het toneel op met de boodschap dat dit een wel heel bijzondere kerstviering zou worden. Zij vertelde, dat RC1852 een warme band heeft met Stichting De Aanloop, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat RC1852 vorig jaar voor hen een bezoek aan De Keukenhof had georganiseerd en dat er afgelopen zomer een feestmiddag op het honkbalterrrein in Hoofddorp is gehouden. Na afloop van beide evenementen was er muziek geweest, waarbij was gedanst en een aantal Aanlopers voor de microfoon had gezongen. Dit had Lex Passchier op het idee gebracht om met een aantal Aanlopers een soort musical in te studeren en deze vanavond aan ons te presenteren. Na deze uitleg werden de deelnemers een voor een aan ons voorgesteld. Om de hele voorstelling soepeltjes te laten verlopen waren er enkele verzorgers en een aantal leden van RC1852 aan het gezelschap toegevoegd.

En zo ging de avond van start: Rieneke vertelde een verhaal dat door de groep werd uitgebeeld en een voor een kregen de Aanlopers een individueel optreden in de vorm van zang of een dansje. Het was geweldig. Je kon duidelijk zien, dat het hele gebeuren met heel veel geduld en liefde tot stand was gekomen. Er ging veel warmte van uit en het publiek werd er duidelijk door getroffen. Een mooiere kerstviering hadden wij ons niet kunnen bedenken.