Rotaryclub 1852 van Haarlemmermeer organiseert een zeer succesvol Watergala

Op 19 maart organiseerde de Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 voor de eerste keer een Charitydiner in Hotel Restaurant de Rustende Jager. Ongeveer 130 gasten beleefden een geweldige avond met een uiteindelijke opbrengst van €38.000.

Deze avond stond in het teken van het de grootste internationale ‘wateruniversiteit’ van de wereld; de IHE in Delft. Aan deze universiteit studeren jaarlijks ongeveer 260 buitenlandse studenten af, die de opgedane waterkennis in hun thuisland inzetten voor toegang tot veilig water en betere sanitatie. Sinds 2012 zijn er door Rotary circa 100 studenten gesponsord en het streven is om er elk jaar 14 te ondersteunen. Middels de opbrengsten van het Watergala heeft de Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 een significante bijdrage kunnen leveren aan deze ambitie.

De gasten genoten van een heerlijk diner wat omlijst werd door sfeervolle optredens van Mike del Ferro en Fréderique van den Boomen. Naast deze muzikale optredens waren er ook sprekers van IHE Delft, zowel door Johan van Dijk (Business Director) als studenten Gerald Abak Odur en Jennifer Dumalag-Borong uit respectievelijk Uganda en de Filippijnen. De avond eindigde met een Charity Veiling onder de vaardige begeleiding van veilingmeester Jeroen Nijmeijer. De avond werd professioneel begeleid door Hanita van der Meer en in goede banen geleid door Nicole Scheffer.  

Aan het einde van de avond werd de cheque met daarop de spectaculaire opbrengst door uitgaand voorzitter Aarnoud van der Deijl overhandigd aan Johan van Dijk.

De Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 is erg trots op het Gala en op het resultaat. Uiteraard was dit niet mogelijk geweest zonder hulp van de ervaren krachten, leden en vrijwilligers die voor- en achter de schermen hard gewerkt hebben om deze avond tot een succes te maken. Ook een dankwoord voor alle sponsors die middels veiligkavels, prijzen voor de loterij en op andere manieren hebben bijgedragen. We hopen de studenten gedurende hun studie aan het IHE in Delft te kunnen volgen.

In 2023 hoopt de Rotaryclub van 1852 weer een evenement te organiseren op 11 maart. We hopen u dan te kunnen ontvangen als gast.