De noodzaak wordt ieder jaar groter; ondanks de economische voorspoed, neemt ook in onze regio het aantal mensen – volwassenen en hun kinderen- dat onder een financieel minimum leeft, enorm toe. Zo is in het afgelopen jaar dat aantal, dat door de Gemeente Haarlemmermeer is voorgedragen voor steun van de Voedselbank, met 30 % gestegen.

Rotaryclub Haarlemmermeer van 1852 voert al enige jaren actie om de Voedselbank de winter door te helpen. Daartoe worden door de club en de leden donaties gedaan en daarnaast wordt ook actie gevoerd door kerstpakketten te verkopen aan particulieren, die bij de JUMBO-Nieuw Vennep kerstinkopen doen. Dit is overigens een samenwerking met de JUMBO-Nieuw Vennep, Stichting Maatvast, de Harmoniekoepelcommissie en Pier K.

Tijdens de gezellige Kerstmarkt in Pier K is door wethouder Ap Reinders, namens iedereen die heeft bijgedragen, een cheque met een totaalbedrag van 15.438 euro overhandigt aan Gerda Jansen van de Voedselbank Haarlemmermeer. De voedselbank Haarlemmermeer bedankt alle particulieren en bedrijven en in het bijzonder ook het personeel van AM Match die hebben bijgedragen aan de actie ‘Help de Voedselbank de winter door’ Hartelijk dank voor uw ondersteuning en goed nieuwjaar.